Teletherapy: Hogyan működik

Teletherapy: Hogyan működik

A teleTherapy mentálhigiénés tanácsadás telefonon vagy online.

Mivel a videokonferencia szoftver javul, több terapeuta beépíti a virtuális mentálhigiénés támogatás ilyen formáját a gyakorlatba.

A teleTherapy mind az ügyfél, mind a terapeuta számára kényelmes lehet. A legtöbb kutatás azt sugallja, hogy ugyanúgy működik, mint a személyes tanácsadás.

Mi a teleTherapy?

A Teletherapy minden távoli terápia, amely a technológiát használja a terapeuta és az ügyfél kommunikációjának elősegítésére. A teleTerapy néhány példája a következők:

 • Terápiás foglalkozások végzése telefonon
 • Csoportos csevegési csevegési csevegési csevegést folytatni
 • Videokonferencia használatával az egyéni, párok számára, vagy csoportterápia
 • Terápia fogadása e -mailben vagy azonnali messengerben
 • Az alkalmazások használata, amelyek összekötik az ügyfeleket a terapeutakkal és terápiát kínálnak az alkalmazáson belül

A TELetherapy

A Teletherapy számos előnnyel jár a hagyományos terápiához képest.

terápiás kliensek esetén

A legtöbb kutatás azt sugallja, hogy a teleTherapy ugyanolyan hatékony lehet, mint a személyes terápia. Az engedéllyel rendelkező terapeuta kutatás által támogatott teleTherapy keresésének előnyei a következők:

 • Nagyobb hozzáférés a gondozáshoz: Néhány ember nem képes a hagyományos terápiát alkalmazni a testi fogyatékosság, a földrajzi helyzet vagy az ütemezési kérdések miatt.
 • Alacsonyabb költségek: A teleTherapy segíthet az ügyfeleknek a kezelés során pénzt megtakarítani. Az ügyfelek valószínűleg kevesebb terápiával összefüggő költségekkel járnak, amikor nem kell utazniuk, hogy kezelést kapjanak, vagy fizetjenek a gyermekgondozásért.
 • Magas elégedettség: A minőségi teleTherapy felhasználói nagy elégedettséggel számolnak be a kezeléssel.
 • Több adatvédelem: Azoknak az embereknek, akiknek a teleTherapy -t választják, nem kell elfoglaltságú várótermekben ülniük, hanem kezelést kérhetnek saját otthonuk magánéletében. Néhányuknak ez enyhíti az adatvédelmi aggályokat.
 • Jobb közegészségügy: A COVID-19 egészségügyi válság azt mutatja, hogy az otthoni orvosi ellátás képessége lelassíthatja a betegség terjedését és megvédheti a kiszolgáltatott populációkat. A teleTherapy lehetővé teszi az emberek számára, hogy otthon mentálhigiénés kezelést kapjanak anélkül, hogy a járványok és a pandémiák során a fertőzés terjedését kockáztatnák.

A terapeuták számára

Egyes terapeuták azt találhatják, hogy a teleTherapy megfelel a személyes stílusuknak, és lehetővé teszi számukra, hogy elérjék gyakorlati céljaikat. Néhány előnye a következők:

 • Csökkentett költségek: Az iroda fenntartása drága lehet. Azok a terapeuták, akik csak a teleHealth modellre váltanak, kiküszöbölhetik sok általános költségüket. Azok, akik részmunkaidős teleterápiát kínálnak, a hét néhány napján bérelhetnek irodahelyiséget, csökkentve a költségeket.
 • Több ügyfél elérésének képessége: A Telehealth javíthatja a fogyatékossággal élő emberek számára a terápiához való hozzáférést, a pénzügyi aggodalmakat, a szállítási nehézségeket és más akadályokat. Ez a jobb hozzáférés lehetővé teszi a terapeuták számára, hogy több embert segítsenek. A potenciális fogyasztói bázis kiszélesítése segíthet a terapeutáknak több pénzt keresni.
 • Rövidebb ingázás: A terapeuta, aki kizárólag a teleTherapy -t kínálja, képes lehet otthoni ügyfelek támogatására, csökkentve vagy kiküszöbölni ingázását.

A teleTherapy korlátozásai és hátrányai

Míg a teleTherapy -nak számos előnye van, vannak néhány lehetséges korlátozás is.

Terápiás ügyfelek számára

A Teletherapy nem mindenkinek szól. Egyes hátrányok a következők:

 • : Az egészségbiztosítási hordozhatóság és az elszámoltathatósági törvény (HIPAA) egészségügyi szolgáltatókat, köztük a terapeutákat is, a beteg vagy az ügyfél magánéletének védelme érdekében. A nem biztonságos csevegés és más programok érzékeny adatokat fedhetnek fel, így az ügyfeleknek csak az adatot titkosító terapeutákkal kell működniük.
 • Terápiás környezet: Az otthoni kevés adatvédelemmel rendelkező emberek számára stresszes lehet a terápiás idő és hely megtalálása. Az irodában végzett kezelés alacsony stressz alternatívát kínálhat az otthoni kezeléshez.
 • Műszaki nehézségek: A lassú internetkapcsolatok, a video -szoftverek hibái és a kommunikációs késések az online terápiát stresszesebbé és kevésbé személyesnek érezhetik. Azoknak az embereknek, akiknek nincs technológiai jártassága, vagy nem bíznak a digitális platformon, a Telehealth nem lehet jó lehetőség.
 • Kommunikáció: A digitális csatornán keresztüli kommunikáció megnehezítheti a testbeszéd és más finom útmutatások olvasását. Az e -mail és a telefonos terápia kiküszöböli a kommunikációs formákat.

A terapeuták számára

Néhány kihívás, amelyekkel a terapeuták szembesülhetnek a digitális terápiával, a következők:

 • Etikai és jogi kérdések: A terapeutáknak meg kell felelniük Az állami engedélyezési testület rendeletei mind az államban, mind az államban, mind az államban, ahol az ügyfelet kezelik. Ez a megfelelés jelentős jogi ismereteket igényelhet, és a törvény megsértése veszélyeztetheti a terapeuta engedélyét.
 • Több ügyfél névtelenség: Amikor a terapeuták találkoznak az ügyfelekkel egy digitális platformon, akkor nehezebb támogatni azokat, akik veszélyt jelentenek magukra vagy másokra. Az ügyfelek is képesek lehetnek elrejteni személyazonosságukat. A terapeuták kötelesek figyelmeztetni a megfelelő hatóságokat, ha az ügyfélnek veszélyezteti magukat vagy másokat, és az ügyfél anonimitása megnehezítheti ezt, potenciálisan zavarhatja a terapeuta etikai kötelezettségeit.
 • Ügyfél adatvédelem: A terapeutáknak meg kell felelniük a HIPAA -nak és más adatvédelmi törvényeknek. A megfelelő platform kiválasztása és az ügyféladatok biztosítása érdekében proaktív lépések megtétele időt és műszaki jártasságot igényel.
 • Kommunikációs akadályok: Hosszabb időbe telik, hogy erős kapcsolatot létesítsenek az ügyfelekkel a digitális hálózatokkal szemben. Egyes terapeuták küzdenek a testbeszéd és a kommunikáció más finom formáinak elolvasása érdekében, ami megnehezíti a magas színvonalú kezelés nyújtását.

használja a

A Teletherapy hasonló a hagyományos terápiához. A személyes terápia nem igényel fizikai érintkezési vagy laboratóriumi teszteket, ezért a terápiás élmény nagy részét gyakorlatilag meg lehetne replikálni, különösen a videocsevegéssel. Ezért a teleTerapy segíthet számos állapotban és kérdésben, beleértve a depressziót, szorongásokat, kapcsolati problémákat, traumát és krónikus stresszet.

A kialakulóban lévő kutatások azt sugallják, hogy a teleTherapy képes kezelni a legtöbb olyan kérdést, amelyre a tudósok tesztelték. Például egy 2010. évi elemzés azt sugallja, hogy a depresszióra vonatkozó távolság-alapú kognitív viselkedésterápia (CBT) ugyanolyan hatékony lehet, mint a személyes kezelés.

A teleHeterápiát fontolóra vevő embereknek meg kell kérdezniük az egészségügyi szolgáltatót a megközelítésükről.

Hogyan működik a teleTherapy munkamenet

miközben e -mailben vagy telefonon keresztül lehetséges a teleTherapy -t, a kortárs telementális egészségügyi ülések általában videocsevegést használnak.

A terápiás folyamat hasonló a személyes terápiához. Általában néhány kezdeti üléssel kezdődik, amelynek során a terapeuta és az ügyfél megismerik egymást, és megvitatják a kezelési célokat. Ezt követően a terapeuta mélyebben belemerülhet az ügyfél kérdéseibe, ajánlásokat fogalmazhat meg a viselkedésbeli változásokra, és arra ösztönözheti az ügyfelet, hogy gondolkodjon érzelmeikről.

A terapeuta felkérheti az ügyfelet, hogy tegyen lépéseket a titoktartás biztosítása érdekében. Ide tartozhatnak:

 • Bejelentkezés egy magánhálózatból
 • A számítógépük bezárása érdekében, hogy megakadályozzák, hogy mások megtekintsék a munkamenetet
 • A terápia hozzáférése titkosított útján Terápiás platform

Az ügyfeleknek azt is fel kell kérdezniük a terapeutaikat, hogy milyen konkrét lépéseket tesznek az ügyfelek titoktartásának védelme érdekében, és megakadályozzák a harmadik feleket a munkamenetek vagy a munkamenet -jegyzetek megtekintésében.

Ki tudja biztosítani a teleTherapy -t?

Bár bárki felajánlhatja egy másik személy támogatását online vagy telefonon, csak az engedéllyel rendelkező szakemberek leírhatják szolgáltatásaikat terápiának. A klinikusok terapeutáknak hívhatják magukat, attól függően, hogy milyen állapotban dolgoznak.

Néhány példa olyan szakemberekről, akik a teleTerápiát nyújthatják:

 • Engedélyezett szakmai tanácsadók
 • Engedélyezett házasság és családi terapeuták
 • Engedélyezett Klinikai szociális munkások
 • Engedélyezett pszichológusok
 • Engedélyezett pszichiátristák

Az állami engedélyezési szabályok eltérőek, de a terapeutának általában engedélyt kell tartaniuk abban az államban, ahol ők Kezelje az ügyfelet. Ez a szabály azt jelenti, hogy a Tennessee -ben licencet birtokló klinikus nem engedheti meg jogilag, hogy kezelje a kaliforniai ügyfeleket. A szolgáltatóknak ellenőrizniük kell az ügyfél otthoni államában lévő engedélyezési testületet, hogy azonosítsák etikai és jogi kötelezettségeiket.

Összegzés

A Teletherapy ideális lehetőség azoknak az embereknek, akiknek nehezen tudnak személyesen hozzáférni a terápiához. Kiváló lehetőség a betegség terjedésének lelassítására is, például a COVID-19 járvány vagy az influenza és a hideg évszak során.

Mint más egészségügyi szolgáltatások esetében, a minőségi kezelés jobb eredményeket kap. Az embernek együtt kell működnie a terapeutával, hogy kidolgozzon egy hatékony kezelési folyamatot, amely a legtöbb előnyt kínálja.

 • Mentális egészség
 • Közegészségügy
 • Elsődleges gondozás
 • Pszichológia/pszichiátria

Orvosi hírek A mai nap szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkezik, és csak a szakértői áttekintésű tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származik. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.