Teletherapy: Πώς λειτουργεί

Teletherapy: Πώς λειτουργεί

Η τηλεοπτική συμπεριφορά είναι συμβουλευτική ψυχικής υγείας μέσω τηλεφώνου ή online.

Καθώς βελτιώνεται το λογισμικό videoconferencing, περισσότεροι θεραπευτές ενσωματώνουν αυτή τη μορφή εικονικής υποστήριξης ψυχικής υγείας στην πρακτική τους.

Η τηλεθεραπεία μπορεί να είναι βολική τόσο για τον πελάτη όσο και για τον θεραπευτή. Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι λειτουργεί ακριβώς όπως και η προσωπική συμβουλευτική.

Τι είναι η τηλεθεραπεία;

Η Teletherapy είναι οποιαδήποτε απομακρυσμένη θεραπεία που χρησιμοποιεί τεχνολογία για να βοηθήσει τον θεραπευτή και τον πελάτη να επικοινωνήσει. Μερικά παραδείγματα τηλεθεραπείας περιλαμβάνουν:

 • Οι συνεδρίες θεραπείας μέσω τηλεφώνου
 • έχοντας ομαδική συνομιλία για ομαδική θεραπεία
 • ή ομαδική θεραπεία
 • Λήψη θεραπείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στιγμιαίου αγγελιοφόρου
 • χρησιμοποιώντας εφαρμογές που συνδέουν τους πελάτες με θεραπευτές και προσφέρουν θεραπεία μέσα στην εφαρμογή

Οφέλη Η Teletherapy

Η τηλεθεραπεία παρέχει μια σειρά παροχών σε σύγκριση με την παραδοσιακή θεραπεία.

για τους πελάτες θεραπείας

Οι περισσότερες έρευνες υποδηλώνουν ότι η τηλεθεραπεία μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματική όσο η προσωπική θεραπεία. Τα οφέλη από την αναζήτηση τηλεϊατρικής που υποστηρίζεται από έρευνα με έναν εξουσιοδοτημένο θεραπευτή περιλαμβάνουν:

 • Χαμηλότερο κόστος: Η τηλεθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να εξοικονομήσουν χρήματα στη θεραπεία. Οι πελάτες είναι επίσης πιθανό να επιβαρύνουν λιγότερα δαπάνες που σχετίζονται με τη θεραπεία όταν δεν χρειάζεται να ταξιδεύουν για να λάβουν θεραπεία ή να πληρώσουν για τη φροντίδα των παιδιών.
 • Υψηλή ικανοποίηση: Οι χρήστες της ποιοτικής τηλεοπτικής τηλεθετικής αναφέρουν μεγάλη ικανοποίηση με τη θεραπεία.
 • Περισσότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής: Οι άνθρωποι που επιλέγουν την τηλεοπτική θεραπεία δεν χρειάζεται να καθίσουν σε πολυάσχολες αίθουσες αναμονής, αλλά μπορούν να αναζητήσουν θεραπεία στην ιδιωτικότητα των σπιτιών τους. Για μερικούς, αυτό ανακουφίζει τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
 • Καλύτερη δημόσια υγεία: Η κρίση υγείας του Covid-19 αποδεικνύει ότι η ικανότητα αναζήτησης ιατρικής περίθαλψης στο σπίτι μπορεί να επιβραδύνει την εξάπλωση της ασθένειας και να προστατεύσει τους ευάλωτους πληθυσμούς. Η τηλεθεραπεία επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν θεραπεία ψυχικής υγείας στο σπίτι χωρίς να διακινδυνεύσουν την εξάπλωση της λοίμωξης κατά τη διάρκεια επιδημιών και πανδημιών.
 • Για τους θεραπευτές

  Ορισμένοι θεραπευτές μπορεί να διαπιστώσουν ότι η τηλεοπτική μηχανή ταιριάζει στο προσωπικό τους στυλ και τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται στους στόχους της πρακτικής τους. Ορισμένα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Μειωμένα γενικά έξοδα: Η διατήρηση ενός γραφείου μπορεί να είναι δαπανηρή. Οι θεραπευτές που μεταβαίνουν σε μοντέλο μόνο για την τηλεϊατρική μπορούν να εξαλείψουν πολλά από τα γενικά έξοδα τους. Εκείνοι που προσφέρουν με μερική απασχόληση μπορεί να είναι σε θέση να νοικιάσουν χώρους γραφείων σε λίγες μόνο ημέρες της εβδομάδας, μειώνοντας το κόστος.
  • Η δυνατότητα προσέγγισης περισσότερων πελατών: Η τηλεθεαψία μπορεί να βελτιώσει την πρόσβαση στη θεραπεία για άτομα με αναπηρίες, οικονομικές ανησυχίες, δυσκολίες μεταφοράς και άλλα εμπόδια. Αυτή η βελτιωμένη πρόσβαση επιτρέπει στους θεραπευτές να βοηθήσουν περισσότερους ανθρώπους. Η διεύρυνση της δυνητικής καταναλωτικής βάσης μπορεί να βοηθήσει τους θεραπευτές να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.
  • Μια συντομότερη μετακίνηση: ένας θεραπευτής που προσφέρει αποκλειστικά την τηλεοπτική αντίδραση μπορεί να υποστηρίξει τους πελάτες από το σπίτι, μειώνοντας ή εξαλείφοντας την μετακίνηση τους.

  Περιορισμοί και μειονεκτήματα της τηλεθεραπείας

  Ενώ η τηλεθεραπεία έχει πολλά οφέλη, υπάρχουν και ορισμένοι πιθανοί περιορισμοί.

  για τους πελάτες θεραπείας

  Η τηλεθεραπεία δεν είναι για όλους. Ορισμένα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν:

  • : Ο νόμος περί φορητότητας και λογοδοσίας ασφάλισης υγείας (HIPAA) απαιτεί παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των θεραπευτών, για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ασθενών ή των πελατών. Η μη ασφαλής συνομιλία και άλλα προγράμματα ενδέχεται να εκθέτουν ευαίσθητα δεδομένα, έτσι ώστε οι πελάτες να εργάζονται μόνο με θεραπευτές που κρυπτογραφούν δεδομένα.
  • Περιβάλλον θεραπείας: Για άτομα με μικρή ιδιωτικότητα στο σπίτι, η εύρεση του χρόνου και του χώρου για θεραπεία μπορεί να είναι αγχωτική. Η θεραπεία στο γραφείο μπορεί να προσφέρει μια εναλλακτική λύση χαμηλού στρες στη θεραπεία στο σπίτι.
  • Τεχνικές δυσκολίες: Οι αργές συνδέσεις στο διαδίκτυο, οι δυσλειτουργίες στο λογισμικό βίντεο και οι καθυστερήσεις επικοινωνίας μπορούν να κάνουν τη θεραπεία σε απευθείας σύνδεση να αισθάνεται πιο αγχωτική και λιγότερο προσωπική. Για άτομα που δεν διαθέτουν τεχνολογική επάρκεια ή δεν εμπιστεύονται τις ψηφιακές πλατφόρμες, η Telehealth μπορεί να μην είναι καλή επιλογή.
  • Επικοινωνία: Η επικοινωνία σε ένα ψηφιακό κανάλι μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολη την ανάγνωση της γλώσσας του σώματος και άλλων λεπτών σημείων. Η θεραπεία μέσω email και τηλεφώνου εξαλείφει αυτές τις μορφές επικοινωνίας.

  για τους θεραπευτές

  Ορισμένες προκλήσεις που οι θεραπευτές μπορεί να αντιμετωπίσουν με την ψηφιακή θεραπεία περιλαμβάνουν:

  • ηθικά και νομικά ζητήματα: Οι θεραπευτές πρέπει να συμμορφώνονται με Κανονισμοί του κρατικού συμβουλίου αδειοδότησης τόσο στο κράτος όπου ασκούν όσο και στο κράτος όπου αντιμετωπίζουν έναν πελάτη. Αυτή η συμμόρφωση μπορεί να απαιτήσει σημαντικές νομικές γνώσεις και η παραβίαση του νόμου θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την άδεια ενός θεραπευτή.
  • Περισσότερη ανωνυμία πελατών: Όταν οι θεραπευτές συναντιούνται με πελάτες σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να υποστηρίξουμε όσους δημιουργούν κίνδυνο για τον εαυτό τους ή τους άλλους. Οι πελάτες ενδέχεται να είναι σε θέση να αποκρύψουν την ταυτότητά τους. Οι θεραπευτές έχουν καθήκον να προειδοποιούν τις κατάλληλες αρχές εάν ένας πελάτης κινδυνεύει να βλάψει τον εαυτό του ή άλλους και η ανωνυμία των πελατών μπορεί να κάνει αυτό πιο δύσκολο, ενδεχομένως να παρεμβαίνει στις ηθικές υποχρεώσεις του θεραπευτή.
  • Προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών: Οι θεραπευτές πρέπει να συμμορφώνονται με την HIPAA και άλλους νόμους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Η επιλογή της σωστής πλατφόρμας και η λήψη προληπτικών μέτρων για την εξασφάλιση δεδομένων πελατών απαιτεί χρόνο και τεχνική επάρκεια.
  • Εμπόδια επικοινωνίας: Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να δημιουργηθεί μια ισχυρή σχέση με τους πελάτες μέσω ψηφιακών δικτύων. Μερικοί θεραπευτές μπορούν να αγωνιστούν για να διαβάσουν τη γλώσσα του σώματος και άλλες λεπτές μορφές επικοινωνίας, καθιστώντας πιο δύσκολη την προσφορά υψηλής ποιότητας θεραπείας.

  Η

  Teletherapy είναι παρόμοια με την παραδοσιακή θεραπεία. Η προσωπική θεραπεία δεν απαιτεί φυσικές επαφές ή εργαστηριακές εξετάσεις, επομένως είναι δυνατόν να αναπαραχθεί το μεγαλύτερο μέρος της θεραπευτικής εμπειρίας ουσιαστικά, ειδικά με συνομιλία μέσω βίντεο. Επομένως, η τηλεθεραπεία μπορεί να βοηθήσει με ένα ευρύ φάσμα συνθηκών και ζητημάτων, όπως η κατάθλιψη, το άγχος, τα προβλήματα σχέσεων, το τραύμα και το χρόνιο στρες.

  Οι αναδυόμενες έρευνες υποδηλώνουν ότι η τηλεθεραπεία μπορεί να αντιμετωπίσει τα περισσότερα ζητήματα για τα οποία έχουν δοκιμάσει οι επιστήμονες. Για παράδειγμα, μια ανάλυση του 2010 υποδηλώνει ότι η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία με βάση την απόσταση (CBT) για την κατάθλιψη μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με την προσωπική θεραπεία.

  Οι άνθρωποι που εξετάζουν την τηλεοπτική συμπεριφορά θα πρέπει να ζητήσουν από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για την προσέγγισή τους.

  Πώς λειτουργεί μια συνεδρία Teletherapy

  Ενώ είναι δυνατόν να κάνετε τηλεμετρία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου, οι σύγχρονες τηλεδιάσκεψη υγειονομικών συνεδριών χρησιμοποιούν συνήθως συνομιλία μέσω βίντεο.

  Η θεραπευτική διαδικασία είναι παρόμοια με την προσωπική θεραπεία. Συνήθως αρχίζει με μερικές αρχικές συνεδρίες κατά τις οποίες ο θεραπευτής και ο πελάτης γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και συζητούν τους θεραπευτικούς στόχους. Μετά από αυτό, ο θεραπευτής μπορεί να σκάψει βαθύτερα στα ζητήματα του πελάτη, να κάνει συστάσεις για αλλαγές συμπεριφοράς και να ενθαρρύνει τον πελάτη να προβληματιστεί για τα συναισθήματά του.

  Ο θεραπευτής μπορεί να ζητήσει από τον πελάτη να λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει την εμπιστευτικότητα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Η σύνδεση από ένα ιδιωτικό δίκτυο
  • διατηρώντας τον υπολογιστή τους κλειδωμένο για να εμποδίσει τους άλλους να προβάλλουν τη συνεδρία
  • Η πλατφόρμα θεραπείας

  Οι πελάτες θα πρέπει επίσης να ζητήσουν από τους θεραπευτές τους ποια συγκεκριμένα βήματα που λαμβάνουν για να προστατεύσουν την εμπιστευτικότητα των πελατών και να εμποδίσουν τους τρίτους να προβάλλουν συνεδρίες ή σημειώσεις συνεδρίας.

  Ποιος μπορεί να παρέχει τηλεθεραπεία;

  Παρόλο που ο καθένας μπορεί να προσφέρει για να υποστηρίξει ένα άλλο άτομο online ή μέσω τηλεφώνου, μόνο οι εξουσιοδοτημένοι επαγγελματίες μπορούν να περιγράψουν τις υπηρεσίες τους ως θεραπεία. Οι κλινικοί γιατροί μπορούν να αποκαλούν τους εαυτούς τους θεραπευτές, ανάλογα με το κράτος στο οποίο εργάζονται.

  Ορισμένα παραδείγματα επαγγελματιών που μπορούν να παρέχουν τηλεοπτική συμπεριφορά περιλαμβάνουν:

  • Οι κλινικοί κοινωνικοί λειτουργοί
  • Αδειοδοτημένοι Ψυχολόγοι

  Αντιμετωπίστε τον πελάτη. Αυτός ο κανόνας σημαίνει ότι ένας κλινικός ιατρός που κατέχει άδεια στο Τενεσί μπορεί να μην επιτρέπεται νομικά να θεραπεύσει έναν πελάτη που ζει στην Καλιφόρνια. Οι πάροχοι θα πρέπει να ελέγχουν το συμβούλιο αδειοδότησης στο κράτος καταγωγής του πελάτη για να εντοπίσουν τα ηθικά και νομικά καθήκοντά τους.

  Περίληψη

  Η τηλεθεραπεία είναι μια ιδανική επιλογή για άτομα που δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση στη θεραπεία αυτοπροσώπως. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της ασθένειας, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 ή στη γρίπη και την κρύα εποχή.

  Όπως και με άλλες υπηρεσίες υγείας, η ποιοτική θεραπεία έχει καλύτερα αποτελέσματα. Ένα άτομο πρέπει να συνεργαστεί με τον θεραπευτή του για να σχεδιάσει μια αποτελεσματική πορεία θεραπείας που προσφέρει τα περισσότερα οφέλη.

  • Ψυχική υγεία
  • Δημόσια υγεία
  • Πρωτοβάθμια φροντίδα
  • Ψυχολογία/Ψυχιατρική

  Ιατρικές ειδήσεις Σήμερα έχει αυστηρές οδηγίες προμήθειας και αντλεί μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.