Вашите ранни двадесет години не са нищо, ако не са смущаващи.

Вашите ранни двадесет години не са нищо, ако не са смущаващи.

Може да се добави към кремообразни коктейли, смесени в супи или използвани за приготвяне на макетна салата от яйца. Вижте също: Готвенето с тофу опитайте пюрирани потапяния на боб или гуакамоле, направени с авокадо и пюрирана соя. Много хора намират по -твърдата текстура (и по -свеж вкус) на домашен боб, безкрайно превъзхождащ тази на консервирания боб. Ако обикновените леща са твърде пастообразни за вас, опитайте френски леща (известен още като Lentils de Puys). Те са по -твърди и по -малко нишестени от обикновените зелени леща. Не предавайте шанса да готвите с Fresh Shell Beans, когато са в сезон (обикновено в края на лятото). Ако никога не сте имали свежа черупка на раковина, ароматът и текстурата ще бъдат откровение. Ако се наслаждавате на хрупкави закуски, опитайте няколко печени соени или хрупкави нахута вместо ядки или чипс.

Спестяване на време съвети

Бавните готварски печки правят готварски изсушен боб от нулата супер бързо и лесно. Вижте също: 5 здравословни причини да изкопаете бавната си готварска печка, когато бобът няма да стане мек, независимо колко дълго ги готвите, проблемът обикновено е стар боб. Спестете си сърдечната болка. Изхвърлете всички сушени зърна, които седят в шкафа си от месеци (или години). Разделете зелен грах и леща се готвят много по-бързо от сушения боб, обикновено за 20-30 минути. Когато накиснете и готвите изсушени зърна за рецепта, направете повече, отколкото ви е необходимо, и замразявайте останалите за бъдеща употреба.

Авку дроги

Повечето боб имат сравнително неутрален аромат и лесно ще придобият други аромати. Опитайте пикантен чили или ароматен индийски дал, ароматен с чесън и джинджифил. Хумус (направен от нахут) се предлага в десетки аромати, вариращи от лимона до гарлики до огнени. Тахини (сусамова паста) в хумус също температури на аромата на Beany на нахута. FALAFEL (направен от фава боб) и тези тайландски бургери на нахут, и двете издигат ниско бобови растения в улична храна, достойна за улица. За да намалите газа, свързан с яденето на боб.

Харесвате ли бобови растения? Кои са любимите ви начини да ги ядете? Претегляйте на страницата на хранителната дива във Facebook.

изображение С любезното съдействие на Shutterstock.

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica REINAGEL е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Сърдечните ви състезания, чувствате се с лекота, потните ви жлези работят извънреден труд – това ли е краят? Не, това е паническа атака. The Savvy Psychologist has 6 ways to fight this disabling disorder.

By Ellen Hendriksen, PhD Savvy Psychologist February 16, 2017 6-minute readEpisode #48 play pause Listen 6 Ways to Deal with Panic Attacks We are currently experiencing playback issues on Сафари. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Съвет №4: Излезте с нова мисъл

мислите, които минават през нашите глави – когнитивните симптоми, които описахме Преди няколко седмици в епизода имам ли паническа атака? Страшни са: Умирам, полудя, ще изляза, ще се хвърля и унижавам. ” Списъкът продължава.

Така че, когато почувствате, че паниката започва да се издига, говорете отново с мислите си по нов начин. Един мой пациент направи новата си мисъл „Разбрах това“. Друга мисъл за това като закъснение между нея и безпокойство. И една трета реши за никой друг, освен „F — ти, тревожност!“ Изберете нещо, което работи за вас.

Съвет №5: Бавно инча в панически ситуации

един мой пациент имаше паническа атака във фитнес клас и не само не се върна назад , но също така спря да упражнява изцяло. Тя дори не би поела стълбите. Тя се притесни, че вдигането на нейния сърт ще предизвика поредната паническа атака, нещо, което никога, никога не искаше да изпита отново.

И така, за да се бори с паниката си, тя направи две неща. Първо, тя оспори мисълта, че сърцето й не може да се справи с натоварването, а второ, тя започна бавно да вдига обирването си, малко по едно време, първо чрез джогинг на няколко стъпки, след това чрез джогинг на блок, след това около блока, И бавно се върна във фитнеса. ; Следващия път се преместете нагоре по няколко реда. След това се преместете на няколко места. И така нататък. Не преминавайте към следващата стъпка, докато текущата ви стъпка не стане лесна. Запомнете: Мозъкът ви трябва да се отегчава.

Съвет № 6: Избягването на паника

Помислете за ситуация, която ви прави изпаднали в паника – ще ви се обзаложа, докато не сте, докато вие Не мога да издържам повече и след това да се откажете, което ви кара да се чувствате по -добре. Но помислете за това: макар че напускането ви кара да се чувствате по-добре в краткосрочен план, това също засилва идеята, че това, което правите, е опасно.

Това има смисъл, ако се чувствате паника от плуването с акули, докато имате кръвотечение от носа, но няма смисъл, ако се чувствате изпаднали в паника относно пресичането на паркинг, седите в ресторант, или каране на метрото. Трябва да сте готови да издържите малко безпокойство – акцент върху малко; Никога повече, отколкото сте готови – така че мозъкът ви може да закрие ъгъла и да започне да се отегчава.

Твоето безпокойство ще се издигне, когато за първи път изпробвате нещо, от което се страхувате – помнете примера ни за киносалона или моя пациент, който се е уплашил от нейната сърдечна служба? Тревожността ви трябва да се издигне в началото, за да ви даде нещо, с което да работите.

Но не е нужно да влезете с двата крака. Целете за предизвикване на около 3 по скала 1-10. Изживейте 3 -те и след това го изчакайте. Тревожността ви може да ескалира до 4 или 5 в началото, но ако се придържате към него, а не да се откажете, тя ще се върне към 3, след това 2 и след това A 1.

Опитайте го. Мозъкът ви ще се отегчи, но трябва да го оставите да преодолее гърбицата. След това можете да преминете към следващата стъпка. Тъй като овладявате все повече и повече ситуации, дори нещата, които смятате, че ще бъдат 9s или 10s, ще започнат да изглеждат по -лесно.

Преди да го разберете, ще шофирате през мостове в ветровити дни и седите в средата на претъпкан ресторант – което е безкрайно по -забавно от това да седите в спешното отделение с лекари, които ви казват, че нищо не е наред .

Предварителната поръчка на предстоящата книга на Елън Как да бъдеш себе си: Успокойте вътрешния си критик и се издигнете над социалната тревожност. Получете още по -здрави съвети, за да бъдете по -щастливи и по -здрави, като се абонирате за подкаста в iTunes или Stitcher, или получете всеки епизод направо във входящата ви поща, като се регистрирате за бюлетина. Следвайте във Facebook и Twitter.

Безплатни, полезни изтегляния за борба с социалната тревожност и да бъдете вашето автентично аз, посетете ellenhendriksen.com ..

страници

«Първо‹ Предишна12 Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Елън Хендриксен, доктор

д -р. Елън Хендриксен е била домакин на подкаста на здравия психолог от 2014 до 2019 г. Тя е клиничен психолог в Центъра за тревожност и свързаните с тях разстройства на университета в Бостън (CARD). Тя спечели докторска степен. в UCLA и завършва обучението си в Медицинското училище в Харвард. Нейният научно базиран подход с нулева преценка е редовно представен в психологията днес, Scientific American, The Huffington Post и много други медии. Нейната дебютна книга „Как да бъдеш себе си: Тихо своя вътрешен критик и издигане над социалната тревожност, беше публикувана през март 2018 г.

Абонирайте се за разумния психолог подкаст Spotify Google Stitcher

Наречете го, влизайки в реалния свят, наречете го на половината път между нищо и нещо, или го наречете възникваща зряла възраст. Каквото и да го наречете, това е кризата с четвърт живот. Тази седмица разумният психолог д-р Елън Хендриксен предлага пет съвета за справяне с промяната и непредсказуемостта да бъде млад възрастен.

от Елън Хендриксен, доктор на наука как 20 май 2016 г. 5-минутен readepisode #112 Играйте пауза как За да се справим с кризата с четвърт живот, в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

вашите ранни двадесет години не са нищо, ако не и смущаващи. Обществото ви изпраща объркващи съобщения – вие се доверявате да изберете президент и да се отдръпнете с коктейл, но очевидно не можете да се справите с наемането на кола.

но това не е само тези, които се носят на прага на Grownupland които изпитват тър отскочи до тези момчетасене на душа, тревожност и чувство, че сте оставени след себе си. Тази седмица, независимо дали сте на 22, 42 или 72, ще покрием 5 съвета за всеки път, когато се окажете изгубени в прехода.

Но първо, нека разгледаме защо ранната зряла възраст е толкова трудна. Според известния психолог за развитие Ерик Ериксън, чиято теория на психосоциалното развитие от 1950 г. се използва и до днес, възникващите възрастни се оказват в сливането на два основни етапа на живот.

Всяка от етапите на Ериксън е наречена така, сякаш се борят с мачове; Един етап, главна наречена идентичност срещу объркване обхваща тийнейджърските години. На тази възраст се развива чувство за идентичност – кой сте, откъдето идвате, какво сте, където се впишете в обществото. С други думи, този етап по същество измисля кой искате да бъдете, когато пораснете. И не успяването да се определи това води до несигурност и както подсказва името на сцената, объркване.

Но много се промени от 50 -те години на миналия век, когато Ериксън за първи път развива своята теория. В наши дни повечето хора все още измислят кои са в своите двадесет и дори ранните си тридесет години. Така че етапът на самоличност срещу объркване може да не бъде решен до момента, в който се появи следващият SmackDown: Inticaty vs Isolation, който Erikson теоретизира, обхваща приблизително 20-40-годишна възраст.

В този мач, това, което е заложено, е любовта . Способността да се формират близки отношения, независимо дали са романтични или не, е ядрото на това предизвикателство. И ако дълбоките връзки със семейството, приятелите или партньора или поредицата от партньори не са формирани, рискуваме самота и отново, както подсказва името, изолация.

И в двата етапа, много е много в Залог. Плюс това, хвърлете в сместа бърза последователност на преходите: завършване на гимназия или колеж, намиране на работа, измисляйки къде и как да живеем и търсите романтика и не е чудно, че възникващата зряла възраст е толкова труден момент.

Пред всичко това може да се почувствате, че сте обречени да се объркате и сами. Но самият факт, който се притеснявате, означава, че е на вашия радарен екран, което от своя страна означава, че вероятно ще сте добре. Но междувременно, докато измисляте как да бъдете възрастни (или поне осъзнавате, че е неподходящо да се напиете на бебешки душ), ето 5 съвета за тестване:

страници 12next ›Последно» Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Елън Хендриксен, доктор

д -р. Елън Хендриксен е била домакин на подкаста на здравия психолог от 2014 до 2019 г. Тя е клиничен психолог в Центъра за тревожност и свързаните с тях разстройства на университета в Бостън (CARD). Тя спечели докторска степен. в UCLA и завършва обучението си в Медицинското училище в Харвард. Нейният научно базиран подход с нулева преценка е редовно представен в психологията днес, Scientific American, The Huffington Post и много други медии. Нейната дебютна книга „Как да бъдеш себе си“: Тихо своя вътрешен критик и издигане над социалната тревожност беше публикувана през март 2018 г.

Абонирайте се за разумния психолог подкаст Spotify Google Stitcher

Един е по -висок в мазнините; Другото е (много) по -високо в калориите. Разберете кой е кой.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 26 април 2011 г. 4-минутен Readepisode #136 Играйте пауза Слушайте каква е разликата между Калифорния и Флорида Авокадо? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Кой вид авокадо е по -добър?

По отношение на аромата и текстурата, калифорнийските авокадо са по -богати, по -кремообразни и други други и други авокадо-у. Те са склонни да правят по -добър гуакамоле, например. Един път, когато предпочитам сорта във Флорида, е в салата от грейпфрут и авокадо, което не е изненадващо класическа рецепта за Флорида. В това ястие мисля, че авокадото във Флорида работи по -добре, защото те държат формата си много по -добре и не стават тънки.

Защо авокадото е полезно за вас?

Добавянето на авокадо към салатите ви може значително да увеличи усвояването на хранителните вещества от зеленчуците в салатата. също са добър източник на витамини С, Е, К, фолат и фибри. Те не само са хранителни, но и правят и други храни по -питателни. Както обясних в предишна статия, добавянето на авокадо към салати може значително да увеличи усвояването на хранителни вещества от зеленчуците във вашата салата. Nice trick, huh?

Related Content: Get More Nutrition From Your Vegetables

More Good Ways to Enjoy Avocados

Guacamole, which is basically mashed avocado, makes Страхотно потапяне за сурови зеленчуци. За да го облекчите и да добавите допълнителни хранителни вещества, можете да добавите нарязани домати или томатили или дори да разбъркате в някаква приготвена салса. Това не само прави гуакамола по-питателен и не съвсем толкова плътно калории, но авокадото засилва усвояването ви на каротеноидите от доматите или салсата, която добавяте към него или от суровите зеленчуци, които потапяте.

(Ако вече имате новата ми книга, потърсете моята рецепта за Tomatilla Guacamole на страница 207. Ако все още нямате, какво чакате?)

Опитайте да използвате малко пюре Авокадо вместо майонеза върху сандвич или дори като основа за кремообразен дресинг на салата.

Свързано с видео съдържание: Как да направите перфектния дресинг на салата

Как да узреете и съхранявате авокадо

авокадо обикновено са трудни, когато ги купите и искате да Оставете ги да узреят, преди да ги отрежете. (След като бъдат изрязани, те няма да получат никакъв ушир.) Те имат най -добър вкус, когато им е позволено да седят на стайна температура, докато не са леко меки, но не и кашисти. След като са узрели, те стават бързо, така че ги изядете възможно най -бързо. Можете да държите узряло авокадо за няколко дни, като поставите в хладилника, докато не сте готови да го използвате. ;

узрелите авокадо също са чудесни за вашата кожа и коса! Вижте тези 5 домашни козметични продукта, които можете да направите от авокадо.

Имайте страхотна седмица и хапнете нещо добро за мен!

Ресурси:

Информация за храненето за калифорнийския информация за храненето на авокадо за Флорида Авокадо

Изображение на авокадо от Shutterstock

Contents